Jårrmut Slöjd

Återbruksslöjd – Man tager vad man haver

Gammalt blir nytt
tillvarataget, omgjort och prytt.

Nål & tråd
Man tager vad man haver, sa Cajsa Warg.

Återbruk & Hållbarhet

Jag slöjdar gärna av det som kasserats, men också av sånt djuren och naturen erbjuder. Skapandet blir då inte så agasamt och jag kan unna mig att prova det som är lite jårrmut för att se hur det blir.

Jag tror på andra chansen! Jag ser det som en kreativ utmaning att ge nytt liv och skapa något vackert av skräp och sånt som redan konsumerats. Jag gillar också utmaningen i att plocka fram skönhet, nytta och nytt liv ur något som är nött, trasigt eller ”fult”…

Tillverkar gör jag i liten upplaga och övergår till något annat skoj när nya idéer poppar upp. Så jag har sällan mycket av samma sort att erbjuda. Men allt är gjort med kärlek och omtanke.

Spara, bevara,
gör om och ta tillvara.

Berättelsen

Jag berättar gärna historien bakom mina skapelser – vilket material jag har använt, var det kommer ifrån, slöjdtekniken… Min förhoppning är då att Du som besökare och kund inte bara får med dig en pryl, utan kanske också ser på det ”gamla och nötta” därhemma med nya ögon. Kanske blir Du då också sugen på att skapa något av det? Kolla igenom mina beskrivningar och gör-det-själv-inlägg för att få hjälp på traven!

Öppettider

4-5 maj 2019 är det KulTur och har jag öppet kl 11-16. Välkommen förbi då.

I övrigt öppet enligt överenskommelse. Hör av dig!

Frågor? Kontakta mig via kontaktformuläret eller e-post!

Orät och avig med traskanten kvar