Jårrmut Slöjd

Slöjdutställning 14 – 27 oktober

Nål & tråd
Man tager vad man haver, sa Cajsa Warg.

Man tager vad man haver – En slöjdutställning om återbruk

Under perioden 14 oktober – 27 oktober har jag utställning och försäljning av min återbruksslöjd på Galleri Katten i Strömsund.

Vernissage Lördagen den 14 oktober kl 11-16 och då kommer jag att finnas på plats, på Galleri Katten.

Återbruk & Hållbarhet

Gammalt blir nytt
tillvarataget, omgjort och prytt.

Jag slöjdar gärna av det som kasserats, men också av sånt djuren och naturen erbjuder. Skapandet blir då inte så agasamt och jag kan unna mig att prova det som är lite jårrmut för att se hur det blir.

Jag tror på andra chansen! Jag ser det som en kreativ utmaning att ge nytt liv och skapa något vackert av skräp och sånt som redan konsumerats. Jag gillar också utmaningen i att plocka fram skönhet ur något som är nött, trasigt eller ”fult”…

Tillverkar gör jag i liten upplaga och övergår till något annat skoj när nya idéer poppar upp. Så jag har sällan mycket av samma sort att erbjuda. Men allt är gjort med kärlek och omtanke.

Spara, bevara,
gör om och ta tillvara.

Berättelsen

Jag berättar gärna historien bakom mina skapelser – vilket material jag har använt, var det kommer ifrån, slöjdtekniken… Min förhoppning är då att Du som besökare och kund inte bara får med dig exempelvis ett halsband hem, utan också dess historia. Kanske historien om hur det tillverkats av sjöglas, som plockats vid Storsjöns strand sommaren 2013 på min möhippa, och därefter smitts samman med silverspill till att bli just Ditt smycke.

Öppettider 2017

För perioden 14 -27 oktober, se Galleri Kattens öppettider här.

Därefter utställning och försäljning på Solgläntan under helger fram till jul. I övrigt enligt överenskommelse!

Frågor? Kontakta mig via kontaktformuläret eller e-post!

Orät och avig med traskanten kvar